lauantai 28. helmikuuta 2015

Helmikuun kooste

Helmikuu alkaa olla paketissa ja taas on kuukausikoosteen aika.

Samoin kuin tammikuukin, myös helmikuu on tuntunut todella kiireiseltä ja ainakin se on ollut tapahtumarikas. Mukaan on mahtunut niin flunssaa, koeviikkoa, wanhojen tanssit kuin tiivis orkesteriperiodikin. Kiirettä pitää edelleen, mutta onneksi maaliskuun loppua kohti pitäisi kiireiden helpottaa. Tarkemmin olen höpötellyt kuulumisistani täällä.

Helmikuussa olen myös häpeällisesti rikkonut lupaustani olla ostamatta enää niin paljon kirjoja, kun olen seikkaillut niin kirjaston poistokirjojen myyntitorilla (linkki), Suomalaisen pokkarialessa kuin hiihtolomalla Helsingin Akateemisessa kirjakaupassakin. Palaan Helsingistä kotiin raahaamaani kirjakasaan vielä ajan kanssa synttäreideni jälkeen, sillä tiedän saavani ainakin pari kirjalahjaa, joten niputan ne höpöttelyt sitten yhteen.

Helmikuussa tuli kuitenkin luettua mukavasti:

Brandon Sanderson: Mistborn: The Final Empire (Mistborn, #1)
Richelle Mead: Frostbite (Vampire Academy, #2)
Richelle Mead: Shadow Kiss (Vampire Academy, #3)
Richelle Mead: Blood Promise (Vampire Academy, #4)
Tahereh Mafi: Shatter Me (Shatter Me, #1)
Richelle Mead: Spirit Bound (Vampire Academy, #5)
Richelle Mead: Last Sacrifice (Vampire Academy, #6)
Melina Marchetta: Froi of the Exiles (Lumatere Chronicles, #2)
Melina Marchetta: Quintana of Charyn (Lumatere Chronicles, #3)
Tahereh Mafi: Unravel Me (Shatter Me, #2)
Tahereh Mafi: Ignite Me (Shatter Me, #3)
Rachel Cohn & David Levithan: Nick and Norah's Infinite Playlist  (bloggaus tulossa)
Jennifer E. Smith: The Geography of You and Me
Sarah J. Maas: Throne of Glass (Throne of Glass, #1)

Yhteensä: 14 kirjaa / 6226 sivua

Päälimmäiset fiilikset listasta ovat seuraavat: Olen pahasti jäljessä bloggauksien kanssa ja olen lukenut pelkästään englanniksi. Englanniksi lukeminen ei ole ollut mitenkään tarkoituksen mukaista, mutta niin vain tapahtui. Olen ollut sellaisessa mielentilassa jossa nuortenkirjallisuus ja fantasia houkuttelevat ja Suomessa tarjonta on aika vähäistä, joten englanniksi ollaan menty. Olen myös lukenut paljon sarjoja ja tulenkin muistamaan helmikuun ainakin pahasta Vampire Academy -addiktiosta.

Helmikuussa luin paljon melko keskinkertaisia kirjoja, en montaakaan elämää suurempaa. Voi olla, että olen saamassa jo pientä yliannostustakin kevyemmästä nuortenkirjallisuudesta, mutta tähtimäärät tuntuvat olevan alhaisempia kun olisin vuosi sitten luultavasti antanut. Niin tai näin, ihan kelpo kuukausi.

Yksi selkeä kohokohta kuukaudessa kuitenkin oli, nimittäin Melina Marchettan Lumatere Chroniclesin kaksi viimeistä osaa. Kirjat istuivat täydellisesti nuortenfantasiaa janoavaan mielentilaani ja olivat napakymppejä muutenkin. Lumatere Chronicles on uusi lempitrilogiani, jonka uudelleenlukua suunnittelen jo nyt. Sarjan loppuminen aiheutti pienen lukujumin ja kun viimein tällä viikolla palautin kirjat kirjastoon luettuani niistä parhaat palat uudelleen monta kertaa, oli mieleni haikea. Oih, Lumatere Chronicles. Suosittelen kyseistä trilogiaa niin paljon!

Maaliskuulle minulla ei ole mielessä sen kummempia lukusuunnitelmia, keskeneräisiä kirjoja olisi aina kiva saada eteenpäin ja suomeksikin voisin koettaa lukea. Kiirettä pitää maanantaina saapuvien ruotsalaisvieraiden, soittotutkinnon ja koulun kanssa.

Loppuun haluan vielä linkittää tämän hetkisen lempikappaleeni Imagine Dragonsin uudelta albumilta, Smoke + Mirrors: Dream.

Millainen teidän helmikuunne oli? Parhaat kirjat? Tapahtuiko jotain jännää? Onko maaliskuussa luvassa jotain kivaa?

22 kommenttia:

 1. 14 kirjaa englanniksi, miten sä ehdit?! Helmikuu oli ihan kiva, maaliskuusta tulee kivempi. Ainakin sen perusteella, että kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Luen nopeasti ja nukun liian vähän. ;) Kevät tosiaankin tulee, vihdoin ja viimein! ♥ Tällaisia loskakelejä ei kyllä jaksaisi enää yhtään.

   Poista
 2. 14 kirjaa, voi taivahan taatto! :D Miten yhdessä kuukaudessa voi ehtiä lukea tuollaisia määriä??! No, ehkä minäkin joskus. Suunta on ainakin ylöspäin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Lukien nopeasti, nukkumalla vähän ja laiminlyömällä kokeisiin lukemista. Pidetään suunta ylöspäin ;)

   Poista
 3. Se oli keskimäärin kaks päivää per kirja? :D

  VastaaPoista
 4. Ihan tosi hurja kuukausisaldo, vautsi :) Ja jaksoit lukea koko Vampire Academy-sarjan putkeen! Huh :)

  Onneksi myös aikuisten kaunokirjallisuudesta saa äkkiä elämääkin pidemmän tbr-listan, jos nuorten kirjallisuus alkaa kyllästyttää... ;) Minä olen oikeastaan vasta reilu vuosi sitten innostunut enemmän nuorten kirjoista, ammattikouluikäisenä kaikki tuntuivat niin lapsellisilta että keskityin vain aikuisten kirjoihin. Toisaalta YA-kirjallisuus onkin yleistynyt vasta parina viime vuotena, joten tiedostan kyllä mikseivät pikkukaupungin nuorten osaston kirjat napanneet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämänmittaisen listan saa kyllä ihan mistä vain :D Eiköhän nuortenkirjallisuus taas kohta maistu, tässä välissä voisin lukea jotain muuta. :) Vampire Academy tosiaan koukutti aika pahasti :D

   Poista
 5. Huh mikä määrä! Oma määräni on huomattavasti pienempi, mutta onneksi kaikki olivat keskivertoa parempia kirjoja. Koosteen taidan tosin tehdä vasta maaliskuun lopussa kaikkien kolmen kuukauden lukemisista. Kuukauden paras kirja oli Piiraan maku makea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiraan maku makea on minulla lukulistalla! Kiva kun pidit, olen kyllä kuullut kirjasta paljon hyvää. :)

   Poista
 6. Luin viisi, enemmän kuin yleensä :) Iihan kiva kuukausi, mutta talvi olisi saanut jatkua pidempään (saarnaan siitä joka kohdassa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas odotan innolla kevättä... :D Kiva, että sinulla oli hyvä lukukuukausi.

   Poista
 7. Viisi kirjaa, mikä häpeä! Tosin joukkoon mahtui kaksi yli 600-sivuista, että... :D ja tammikuussa luin 19 kirjaa (oli pakko mainita kun viisi kirjaa on mulle kauhean vähän) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi kirjaakin on enemmän kuin ei mitään! Ja jos vielä luit järkäleitä niin... ;)

   Poista
 8. Hirveesti olet taas lukenut! Richelle Meadin sarja alkaa pikku hiljaa kiinostamaan. Olen kuvitellut, että se sarja olisi pelkkää shaibaa, mutta nyt olen kuullut monelta taholta, että se on ihan kiva sarja ja kuulema aika koukuttava. Tuo Misborn on ollut esillä joka paikassa tämän kuukauden aikana ja siitäki olen kuullut pelkkää hyvää ja aion ehdottomasti lukea sen jossain välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Richelle Mead on sellaista kivaa aivot narikkaan lukemista. Ei mitään ihmeellistä, mutta kivaa ja koukuttavaa luettavaa. Mistbornia suosittelen! :)

   Poista
 9. Mun helmikuun kohokohta oli loma<3 Ja tietenkin teehetki kanssasi sekä käynti Akateemisen rempatuissa tiloissa(!!!). Luettua tuli vähänlaisesti, muttta luettua kuitenkin :) Maaliskuusta en tiedä. Ensi viikolla on ainakin haku, hui :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teehetki oli kyllä loman kohokohtia! <3 Tsemppiä yhteishakuun :)

   Poista
 10. Melkoinen lukukuukausi sinulla taas ollut :D Itse olen tässä kuussa lukenut 8 kirjaa, joista kolme olen tänään lukenut loppuun ja aion vielä yhden ehtiä viimeistelemään, kunnes voin hyvillä mielin kuitata kuun päätökseen. Vielä muutama tunti aikaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sinulla on ollut hyvä lukupäivä :D Katselin Goodreadsissa silmät pyöreinä vauhtiasi... Vielä ehtii, vielä ehtii ;)

   Poista
 11. Minäkin tulen tänne muiden jatkoksi ihmettelemään, miten sinä ehdit! Huh, mikä määrä kirjoja ja vieläpä englanniksi. Itse taisin helmikuussa ainoastaan rikkoa ennätykseni katsottujen tv-sarjojen määrässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kai sitten vain tottunut lukemaan aina ja koko ajan kun en itse jaksa numeroitani hämmästellä :D Tv-sarjojen katselu on kyllä kivaa, siihen ei minulla vain enää riitä aika.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)