perjantai 6. helmikuuta 2015

Richelle Mead - Frostbite

Frostbite on toinen osa Vampire Academy -sarjassa, joten tämä bloggaus saattaa sisältää spoilereita ensimmäisestä osasta, Vampire Academy.

It’s winter break at St Vladimir’s, and a massive Strigoi vampire attack has put the school on high alert. This year’s trip away from the academy to the wintery peaks of Idaho has suddenly become mandatory.

But Rose’s troubles seem to follow her wherever she goes—dealing with the pain of knowing that her relationship with her tutor Dimitri can never be, things get even more complicated when one her closest friends admits his feelings for her.

The glittering winter landscape may create the illusion of safety but Rose—and her heart—are in more danger than she ever could have imagined...


Viime viikolla aloitin viimein jo pitkään lukulistallani keikkuneen Vampire Academy -sarjan. Sarjan sopivan höttöiseltä ja viihdyttävältä tuntuva juoni onnistui pitämään kiinnostukseni hyvin yllä myös tässä toisessa osassa ja voin sanoa olevani nyt virallisesti koukussa sarjaan.

Frostbite jatkaa tarinaa pari kuukautta Vampire Academyn päättymisen jälkeen. Talviloma lähestyy ja jotta yhä yleisemmäksi käyneet Strigoi-hyökkäykset voitaisiin pitää kurissa, päätetään kaikki oppilaat lähettää laskettelulomalle samaan paikkaan. Näin myös sukulaisilla on mahdollisuus tavata heitä turvallisissa olosuhteissa. Rosella on kuitenkin ongelmia, joita edes hohtavat hanget ja hyvä seura eivät oikein tunnu ratkaisevan. Hänen kielletty rakkautensa Dimitriin ei tunnu laantuvan, vaikka hänen paras ystävänsä Mason tuntuu tuntevan muuta kuin ystävyyttä. Eikä asiaa tosiaan helpota se, että retkelle lähtee mukaan paitsi Tasha Ozera, Rosen parhaan ystävän Lissan poikaystävän täti, jota kohtaan Dimitri osoittaa epätavallisen suurta kiinnostusta, myös vartijoiden vahvistuksena Rosen äiti, eikä luvassa todellakaan ole iloista äiti-tytär aikaa. Vaara tuntuu vaanivan kaikkialla ja talviloma uhkaa saada traagisen lopun...

Kaiken kaikkiaan pidin tästä toisesta osasta paljon enemmän kuin ensimmäisestä. Mukana on paljon rakkausdraamaa ja sen vatvontaa, mutta samanlainen turha teinidraamailu ja juonittelu jota ensimmäinen osa oli pullollaan, oli ainakin kovasti vähenemään päin ellei jopa kokonaan poissa. Minä olin myös flunssaisena juuri sopivassa mielentilassa lukeakseni jotain kevyttä ja viihdyttävää ja jaksoin mainiosti vatvoa Rosen ja Dimitrin välistä suhdetta.

Uskon plussana olleen myös sen, että kirjassa keskitytään vähemmän Lissaan. Sillä jos sanon suoraan, kyseessä on mielestäni yksinomaan tylsä hahmo. Ymmärrän Lissan merkityksen ja mielestäni Rose on hänelle hyvä ystävä, mutta siihen se sitten jääkin. Rose tuntuu kokoajan vain suojelevan Lissaa kaikelta mahdolliselta ja koko maailma tuntuu pyörivän hänen ympärillään. Lissassa ei ole samanlaista särmää kuin sankarittaressamme ja olin oikeastaan hyvin iloinen, että Lissan vainoajan löytämisen sijaan Frostbitessa keskityttiin Rosen muihin ongelmiin.

Rose nimittäin todella sai minut puolelleen tässä osassa. Hän on hyvin impulsiivinen ja ajattelee usein lyhytnäköisesti, mutta ei hänen mielestäni tarvitsekaan olla ylivoimaisen viisas ja vanha ikäisekseen. On Rosella nimittäin roppakaupalla tervettä järkeäkin ja hänen sanavalmiutensa tekee lukemisesta hauskaa.

Kirjassa tuntui myös tapahtuvan enemmän kuin ensimmäisessä osassa. Lopussa sai jännittää toden teolla, eikä lukeminen ollut missään vaiheessa tylsää. Ehdin jo lukea kolmannenkin osan, siitä lisää piakkoin. Odotan kuitenkin innolla mitä tämä sarja vielä tuokaan tullessaan.

Arvosana: ♣♣♣½

Teos: Frostbite
Kirjailja: Richelle Mead
Sarja: Vampire Academy, #2
Kustantaja: Razorbill
Julkaisuvuosi: 2008
Sivuja: 327
Luettavaksi: kirjastolaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)