keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Blogistanian kesälukumaraton ja kesähöpöttelyä

Kuva Hyllytontun blogista.

Perinteinen, jo viides Blogistanian kesälukumaraton järjestetään 26.6 eli ensi viikon perjantaina. Emäntäblogina toimii Hyllytontun höpinöitä -blogi, käy katsomassa ohjeet täältä. "Virallinen" ilmoittautuminen tapahtuu postauksen kommenttiboksissa. Mukaan saavat osallistua kaikki, säännöt ovat joustavat ja tärkeintä on lukemisesta nauttiminen.

Itsekin aion ehdottomasti lähteä mukaan, vaikka tämä jo kunniakkaasti viides tempaus on minulle ensimmäinen. Viime kesänä olin silloisen kesälukumaratonin aikaan reissussa, joten osallistuminen jäi. Nyt olen kuitenkin innolla mukana, vaikken vielä varmaksi osaa sanoa paljonko lukemiselle jää aikaa.

Kesäkuu on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin, lukeminen on sujunut enimmäkseen rattoisasti, vaikkakin pienestä lukujumista on ollut tunnetta viime päivinä. Rästibloggauksiakin on kertynyt, niitä koetan työstää alta pois. Vähän tosin pelkään loppukuun lukemisen puolesta, sillä aloin toissapäivänä viimein katsoa Supernatural-tv-sarjaa ja koukku on paha. (En tahdo edes laskea paljonko eilen tuli katsottua...) Ensimmäinen tuotantokausi on jo loppupuolella.

Kesäsäät eivät ole vielä täällä ja muutenkin loma on mennyt vähän sekalaisissa tunnelmissa. Töissä olen käynyt, vaikka vuoroja ei hirveästi olekaan ollut ja välipäivät ovat kuluneet lähinnä loikoiluun. Pientä masennusta on myös aiheuttanut kaksi reputettua inssiä, mutta ei kai tässä auta muu kuin mennä taas kohti seuraavaa ja toivoa parempaa ajoa.

Juhannukseksi suuntaamme perheen kanssa mökille ja vaikkemme muutamaa päivää pidempään ehdi viipyä niin sydän halajaa jo saariston rauhaan. En jaksa masentua edes juhannukseksi luvatusta huonosta säästä. Lähdemme matkaan perjantaina ja palaamme sunnuntaina ja olen ajatellut tuulettautua kaupunkielämästä oikein kunnolla olemalla some-lakossa nuo pari päivää. Kun some-kanavat sitten Twitteriä ja Goodreadsia myöten hiljenevät ja kommentteihin ei kuulu vastausta, en ole kuollut vaan lueskelen hyvää kirjaa, kuuntelen lokkien kirkunaa ja haistelen meren tuoksua.

Ihanaa kesän jatkoa, palaillaan vielä ennen juhannusta tai viimeistään sen jälkeen!

14 kommenttia:

 1. Hauskaa, jos pystyt osallistumaan lukumaratoniin! Minullakin tuo päivä on vähän ongelma, mutta onneksi lukemisen voi aloittaa jo torstaina (kunhan lopettaa perjantain puolella), joten käytän varmaan sen jouston hyväkseni ;)

  Minäkin lähden saaristoon juhannusta viettämään. Toivottavasti ei ihan koko ajan sada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sen voi lopettaa myös lauantain puolella jos aloittaa perjantaina sellaiseen aikaan että 24h menee lauantaille? :D Joustoa siis tuntuu onneksi riittävän.

   Ihanaa juhannusta, toivotaan tosiaan, että tulisi edes melkein nätit ilmat! :)

   Poista
 2. Sometauko on hyvä idea, minäkin lupasin kesän bucket listassa pitää netittömän päivän. Ah, mökki...! Meidänkin mökki sijaitsee yllätysyllätys rannalla, tosin järven, ja siellä on ihanaa!
  Nyt heräsi innostus lukumaratoniin, voisin kokeilla ensimmäistä kertaa yhteistä! Hyvää loppukesää! (Tuo kyllä kuulostaa siltä, että kesä olisi jo loppumassa, apua! :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sometauko kuulostaa minustakin ihanalta! Raportoi sitten sinäkin jos aiot sellaisen pitää, niin voidaan vertailla kokemuksia! (Kauheaa, että tällainen paasto on nykyään näin iso juttu...) Toivottavasti päätät osallistua lukumaratoniin. :)

   Ihanaa kesänjatkoa sinullekin! (Kesänjatko ei kuulosta niin lopulliselta ;))

   Poista
 3. Kivaa, minäkin olen mukana lukumaratonissa ensimmäistä kertaa :) Valitsin jo innolla lukemisiakin, postaan siitä huomenna ennen juhannuksen viettoon lähtöä. Itse vietän juhannuksen tuttuun tapaan kotikonnuilla sisarusten kanssa. Minulla tuskin lukemista kauheasti juhannukseen kuuluu, mutta sitäkin enemmän lautapelejä ja oleilua. Kivaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Odotan innolla mitä luettavaa valitset. :) Ihanaa juhannusta myös sinulle, lautapelit ja oleilu kuulostaa hyvin juhannukseen sopivalta!

   Poista
 4. Minä vielä mietiskelen lukumaratonia, kykenenkö osallistumaan.
  Sää ei tosiaan lupaavalta näytä, mutta juhannus on silti juhannus, ihana kesän juhla. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Toivottavasti aikataulut suosivat ja pääset mukaan lukumaratoniin! :)

   Poista
 5. Lukumaraton on oikein hyvä idea, vois jopa osallistua ;)

  Mun some-tauko koittaa riparilla, siinä on viikko aikaa jäädä paitsi maailman tapahtumista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, osallistu ehdottomasti! :) Viikko kuulostaa hienolta, joskin vähän kammottavalta kun ajattelee sitä uutistulvaa... :D

   Poista
 6. Lukumaratonailu on mukavaa, suosittelen! Itsekin viime vuonna kokeilin ja nyt suunnittelen osallistumista.

  Onnea inssiin ja rauhallista juhannusta some-paastoineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan... Ihanaa juhannusta myös sinne, lukumaratonin merkeissä sitten ensi perjantaina. :)

   Poista
 7. Itse loikoilen tällä hetkellä mökille ja lueskelen kirjoja järven rannalla :)
  Tuo lukumaraton kuulostaa hauskalta, pitänee varmaan osallistua!
  Itselläni ei noita somettomia päiviä oikein vielä tullut... mutta hyviä lukuhetkiä toivotan sinulle, somessa roikkumisen sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, lokoisia mökkeilyhetkiä! Lukumaratonilla tavataan siis, hyviä lukuhetkiä myös sinulle! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)