tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäkuun kooste

Kesäkuu on ohi, loma on puolessavälissä. Taas ollaan kuukausikoosteen äärellä.

Kesäkuu oli jännittävä kuukausi monelta osin. Kesätyöt alkoivat heti ja vielä toinen kuukausi on jäljellä. Lomailun ohessa olen siis saanut käydä tekemässä huonesiivousta ja myönnettäköön, että se väsyttää. Työssä itsessään ei ole mitään vikaa, työporukka on kiva ja rahaa tietenkin tulee mikä on ehkä se paras juttu, mutta päivien jälkeen olen usein todella kuitissa. Valmistelen jo mielessäni "Kuinka olla kiva hotelliasiakas, huonesiivoja kiittää" -käsikirjaa. Pakko nimittäin sanoa, että olen oikeasti oppinut vaikka mitä ja saanut ihan erilaista perspektiiviä hotellielämään. Todella kiehtovaa omalla laillaan ja odotan innolla sitä kun menen itse seuraavan kerran hotelliin. Näen takuulla asiat eri näkökulmasta.

Olenkin tuntenut itseni hämmentävän täysikasvuiseksi tässä kuussa. Käyn töissä, minulle maksetaan palkkaa ja sain viimein sen inssinkin läpi, eli ajokorttikin löytyy. Vanhaksi ja viisaaksi en itseäni koe, enkä usko sellaiseksi vielä pitkään aikaan tulevani (eikä onneksi tarvitsekaan), mutta jänniä aikoja elellään.

Muuten kesäkuu koostui töiden ohella lähinnä loikoilusta. Aloin katsoa Supernatural-tv-sarjaa ja olen pahasti addiktoitunut. Kaksi kautta katsottu ja sarja murskaa sydäntäni pieniksi pirstaleiksi. Kakkoskauden viimeisen jakson jälkeen olin hassulla tavalla onnellinen, mutta mieleni teki silti käpertyä lattialle sikiöasentoon ja itkeä. Onneksi en ole yksin maailmassa näiden tunteiden kanssa.


Juhannuksen vietin mökillä ja olin samalla muutaman päivän some-paastossa. Kyllä teki hyvää! Saariston rauhassa, Täällä Pohjantähden alla luettavana, paljon ruokaa ja hyvää seuraa, ei sitä muuta kaipaa. Postailin kesäsuunnitelmista, höpöttelin tunnelmiani ja puhuin myös kirjaostoksista.

Viime perjantaina 26.6 vietettiin Blogistanian kesälukumaratonia johon myös osallistuin. Maratonin varrelle mahtui hyviä ja huonoja hetkiä, mutta kokonaisuutena hieno kokemus. Kaikkeen hulluun me kirjallisuusihmiset päätämmekin ryhtyä... Kooste maratonista täällä.

Kesäkuun luetut

Rick Riordan: Jumalten sota (Percy Jackson, #5)
Colleen McCullough: Troijan laulu
Marissa Meyer: Fairest: Levana's Story (Lunar Chronicles, #0.5)
Susan Ee: End of Days (Penryn and the End of Days, #3)
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle, #3)
Jandy Nelson: I'll Give You the Sun
Kiera Cass: The Heir (The Selection, #4)
Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
William Shakespeare: Kuten haluatte
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla (I-III)
Marie Rutkoski: The Winner's Curse (The Winner's Trilogy, #1) (bloggaus tulossa)
Arthur Conan Doyle: Neljän merkki (Sherlock Holmes)
Arja Tiainen: Tää tojota ei lähe liikkeelle
Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (Arianna de Bellis tutkii, #2)
Tove Jansson: Kesäkirja

Yhteensä: 15 kirjaa / 5409

Kesäkuu oli mukava lukukuukausi. Kuun vaihteessa olin antiikkihuumassa, sitä seurasi englanninkielisten YA-kirjojen kausi, klassikoita ja lopuksi sekalaista lukumaratonin merkeissä. Alkukuussa vauhti oli parempi kuin loppukuusta, mistä voidaan syyttää vain ja ainoastaan Supernaturalia.

Kuukauden paras kirja oli ehdottomasti Väinö Linnan klassikoksi muodostunut romaanitrilogia, Täällä Pohjantähden alla. Upea, tunteita herättävä teos, unohtumaton matka Suomen lähihistorian tärkeimpien käännekohtien lävitse. Paljon muutakin hyvää luin, Jandy Nelsonin I'll Give You the Sun oli kaunis kuvaus sisaruudesta ja Kuin surmaisi satakielen vangitsi tunnelmallaan. Maratonin osalta suosikkini oli Marie Rutkoskin The Winner's Curse, jonka jatko-osa on jo luettavana. Heikoimpia esityksiä olivat Kiera Cassin The Heir, joka jatkoi samalla tyhjänpäiväisellä tasolla kuin The Selection -sarjan aikaisemmatkin osat ja myös Vera Valan Kosto ikuisessa kaupungissa oli vähän laimea. Kokonaisuutena kuitenkin mukava kuukausi.

Heinäkuulle sen suurempia lukusuunnitelmia ei (taaskaan) ole. Heinäkuussa olen luvannut itselleni aloittavani syksyn yo-kirjoituksiin lukemisen ja se vähän hirvittää työmäärältään eikä motivaatio ole ihan se korkein... No, aikaa on vielä yli kaksi kuukautta. Muuten heinäkuu tullee olemaan pitkälti samanlainen kuin kesäkuu, töitä ja loikoilua (=Supernaturalia).

Kesä on kivaa. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun vaihtaa töiden jälkeen vaatteet ja kävelee ulos auringonpaisteeseen siistiä reittiä jonne pääsee vain henkilökunnan tiloista. Kaupunki on täynnä elämää ja vaikkeivat kesäkelit ole nyt ihan täysillä saapuneet (en valita, hotellissa on kuulkaa helposti kuuma) kesältä tuntuu.

Tästä on hyvä jatkaa, antoisaa heinäkuuta kaikille! Kertokaa toki kesäkuun kuulumisia ja luettuja!

8 kommenttia:

 1. Minullakin oli hirveän aikuinen olo, kun sain ajokortin. Ja on aikuinen olo edelleenkin, silloin kun pääsen autolla liikkeelle. Kun asuin vielä vanhempieni luona, ajoin autolla usein, mutta nyt kun asun omillani, tulee autoa käytettyä vähemmän. Olen autoton opiskelija, joten välillä unohtaa olleen täysi-ikäinen viisi vuotta, mutta kun sillä pääsee taas liikenteeseen (ja varsinkin jos ajaa sillä isoon markettiin) tulee Aikuinen Olo. Oikeastihan olen hämmentynyt pikkutyttö, jonka ulkonäkö muuttui varoittamatta 23-vuotiaan näköiseksi ja yritän tässä nyt näytellä täysikasvuista parhaani mukaan.

  Ikvää kuulla, että olet jo Supernaturalin toisen kauden jälkeen täysin ihmisraunio, sillä kakkoskausi on vielä onnellinen Supernaturalin mittapuulla. Juoni muuttu jatkuvasti entistä mielenkiintoisemmaksi, mutta kyynelten määrä lisääntyy.

  Kadehdin edelleen kirjamäärääsi. Mutta kaipa tässä täytyy hyväksyä se, että ihmisillä on aikaa eri tavalla ja ihmisten lukutahti vaihtelee tosi paljon. Olen huomannut, että olen melko hidas lukija. Taputin itseäni selkään, kun sain tässä kuussa luettua neljä kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi outoa kun ajoin meidän autoa ekaa kertaa, niin että iskä istui pelkääjänpaikalla ja antoi ajo-ohjeita (ja valisti minua meidän auton käyttäytymisestä).

   Ysikautta parhaillaan katsova kaverini on myös huokaillut säälivästi juuri samasta syystä :D Kauhulla odotan mitä tuleman pitää, sillä kakkoskausi oikeasti tuhosi minut henkisesti...

   Onneksi kirjojen määrä ei ole ainoa mittari jolla mitata lukemista ja vähäkin on aina kotiin päin. ;)

   Poista
 2. Ei kreisi miten paljon olet ehtinyt lukea! Voi HUH HUH, en ikinä saisi samaa sivumäärää töiden ohessa. Enkä kyllä varmaan muutenkaan. Ja mikä sattuma, mutta minäkin vietin sometonta juhannusta saaristossa. Teki hyvää.

  Aikuisena olemisesta niin... olen 25 jo, ja edelleen välillä hämmennyn tajutessani että niin, olen aikuinen. Ainakin iän perusteella. Ei aina siltä tunnu noin muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Saaristolaiselämä on ihanaa <3

   Voin kuvitella, tuskinpa sitä ihminen ikinä tuntee itseään oikeasti vanhaksi ja viisaaksi ja täysikasvuiseksi.

   Poista
 3. Tuo sinun kirja- sekä sivumäärä on kyllä taas huima, ja vielä töiden ohessa! :D Itselläni on ollut aika surkea kuukausi kirjojen osalta, mutta eiköhän se siitä. Kesäkuu olikin muuten ihan loistava, joten sinänsä se lukujumi ei haitannut sen enempää minua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kuukautesi oli mahtava! Lukeminenhan ei tosiaankaan ole aina kaikki kaikessa, vaikka kirjabloggaajasta ehkä joskus sellaisen kuvan saakin :D

   Poista
 4. Tuo kirja määrä on kyllä huima itse olen kyllä lukenut mutta vielä kun ehtisi postailla lukemisen ohessa. Itsekin olen harkinnut super naturalin katsomista, koska pidän yliluonnollisuudesta.
  hyvää kesän jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailulle on minunkin joskus vaikea löytää aikaa. Supernaturalia suosittelen mahdottoman paljon, hieno sarja kyseessä. Samoin! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)