keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kolmen kirjan haaste

Viime aikoina kirjablogeissa on kiertänyt haaste, jossa pyydetään listaamaan kolme blogiaikoina luettua kirjaa, jotka tahtoo lukea uudelleen. Ihastuttava haaste ja kuin minulle tehty, luen nimittäin lempikirjojani useasti uudelleen. Haaste tuli minule peräti kolmesta osoitteesta, minut haastoivat Ellen blogista Kasoittain kauniita sanoja, Jassu blogista Hurja Hassu Lukija ja Niina T.blogista Yöpöydän kirjat. Kiitokset kaikille!

Kuten jo mainitsin ja kuten monet ovat varmasti huomanneet, kuulun niihin ihmisiin, jotka palaavat lempikirjojensa pariin yhä uudelleen. Minulle yksi hyvän kirjan merkeistä onkin se, kuinka hyvin se kestää useamman lukukerran ja ne rakkaimmat ovat onneksi  kestäneet mainiosti. Kolmen kirjan valitseminen ei ollutkaan ihan helppoa, mutta loppujen lopuksi sain kasaan ihan mukavan listan.

1. Charles Dickens: Kaksi kaupunkia 


Tämä oli ensimmäinen Dickensini, jonka luin keväällä 2014. Rakastuin kirjaan päätä pahkaa ja Kahden kaupungin ansiosta kiinnostuin Dickensistä kirjailijana. Enkä kadu pätkääkään herran teoksiin tutustumista, Dickens on nyt yksi suosikkikirjailijoitani ja olen nauttinut suuresti hänen kirjoistaan. Kaksi kaupunkia on kuitenkin edelleen lempparini häneltä ja ansaitsisi uusintaluvun. 

2. Margaret Mitchell: Tuulen viemääKirjan lukemisesta on jo kaksi kesää, mutta aina välillä tämä hurmaava klassikko edelleen palaa mieleen. Viime kesänä luin Alexandra Ripleyn kirjoittaman jatko-osan, Scarlett, ja katsoin upean elokuvasovituksen ja siitä lähtien olen halunnut palata kirjan pariin. 

3. Patrick Ness: Chaos Walking -trilogia


Viime kesänä luin ja rakastin tätä Patrick Nessin scifi-trilogiaa, jonka osat ovat nimeltään The Knife of Never Letting Go, The Ask and the Answer (kuvassa) ja Monsters of Men. Olen halunnut lukea kaikki osat uudestaan melkein siitä saakka kun sain trilogian päätökseen, niin hieno sarja on kyseessä. 

Tällaisia valintoja päädyin lopulta tekemään, kertokaa toki mitkä kirjat te haluaisitte lukea uudelleen! Haaste on kiertänyt jo monissa blogeissa mutta haastan seuraavat: 

Nina Mari / Tarinoiden syvyydet
Reta Anna Maria / Todella vaiheessa
Wilma Caterina / Kirjakaapissa

Blogissa on ollut hiljaista koko heinäkuun, mutta koetan petrata. Nyt olisi taas intoa lukea ja blogata, mutta tietokone kehitti alkuviikosta mystisen ongelman, eikä suostu muodostamaan internet-yhteyttä. (Kokeiltu on kaapelilla, puhelimella ja wlanilla... Suostuu periaatteessa muodostamaan verkkoyhteyden, mutta yhteys on rajoitettu eikä netti toimi sitten millään. Minä en keksi missä vika, iskä ei keksi missä vika, joten jos jollain tekniikan nerolla on ideaa, kertokaa ihmeessä. Olisin kiitollinen.) Olen siis perhekoneen varassa tällä hetkellä, joten katsotaan kuinka onnistun saamaan aikaa bloggauksille. Palaillaan kuitenkin viimeistään kuukausikoosteen merkeissä, toivottavasti vielä ennen sitä. 

13 kommenttia:

 1. Käyttääkö koneesi ja perhekone samaa internetyhteyttä (tai samaa modeemia)? Jos kone suostuu muodostamaan yhteyden modeemiin mutta modeemi ei kykene muodostamaan yhteyttä verkkoon, voi ongelma olla laitteessa ja nettiyhteyden tarjoavan päässä. Kannattaa modeemia ottaa seinästä ja katsoa toimisiko taas. Kannattaa myös käydä verkko- ja jakamiskeskuksesta katsomassa, ettet ole vahingossa muuttanut yhteyden asetuksia kotiverkosta julkiseksi tai työpaikan verkoksi. Käy myös verkkosovitusasetuksista käyttämässä yhteyttä pois päältä ja tee verkko- ja jakamiskeskuksessa ongelmien vianmääritys, jos vaikka antaisi osviittaa, missä päin ongelma luuraa. Jos ei muuta niin soitat vain palveluntarjoajaan että katsovat, onko ongelma siellä suunnalla. Tähänpä ne ideani sitten loppuvat :D

  Kiitos muuten haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vinkit ovat mahdollisesti toimivia siis vain windows-käyttöjärjestelmällä, muista en osaa sanoa mitään! :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä (koneessani on windows), jotain tämän suuntaista ollaan iskän kanssa jo kokeiltukin mutta pitää vielä mietiskellä. Ja olepa hyvä! :)

   Poista
 2. Kiva, kun vastasit :) Tuulen viemää on yksi omianikin lemppareita, muttamutta... liikaa on myös sellaisia kirjoja joita en ole ollenkaan lukenut, niin tuntuu että uusintalukeminen on sitten niiltä pois. :/ Tää on näitä mun oman päänsisäisiä ongelmia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteesta vaan! :) Tiedän tuon tunteen, minustakin on joskus vähän tuskallista lukea jotain uudelleen kun kauhea pino lukemattomia on vieressä...

   Poista
 3. Tuulen viemää on näistä ainoo minkä oon lukenut, mutta se kyllä pitää joskus lukea uudestaan, on se vaan niin ihana :3

  VastaaPoista
 4. Tuulen viemää on oma ehdoton lempparini näistä kolmesta tosin kaksi kaupunki atulee hyvänä kakkosena :D

  VastaaPoista
 5. Kaksi ensimmäistä ovat minullakin suosikkilistan kärjessä. Dickensin Kaksi kaupunkia on ihan huippukirja! Tuntuu niin hyvältä, kun on joku toinenkin, joka on rankannut tämän kirjan kärkeen ja arvostaa Dickensiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee toinenkin Dickens-fani! Ihanaa todellakin! :) Pistetään fanikerho pystyyn. ;)

   Poista
 6. Mielestäni on mielenkiintoista, että meidän lukumaut tuntuvat (ainakin minun näkökulmastani) osuvan aika lailla yksiin, mutta Patrick Nessin kirjat eivät minuun kolahtaneet. Luin tosin vain ensimmäisen, mutta en innostunut. No, ei sitä kaikesta voi kaikki tykätä. :D

  Vastasin haasteeseen: http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2015/08/kolmen-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin olemme usein samaa mieltä monista kirjoista. Poikkeus vahvistaa säännön :D Jee, käynpä lukemassa.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)