sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Maaliskuun kooste ja kuulumisia

Olen hengissä. En ole lukenut romaanin romaania kuukauteen ja maaliskuu oli yhtä vuoristorataa, mutta elossa ollaan. Blogi oli maaliskuun ajan jos ei nyt ennätyksellisen hiljainen, niin ainakin melko lähellä. En ole lukenut yhtäkään kirjaa, oikeastaan muitakaan blogeja ja eristäytynyt vain omiin oloihini potemaan yo-kirjoitusten aiheuttamaa kärsimystä. Nyt mokoma kidutus on kuitenkin ohi ja voin taas hengähtää. Blogikin voi herätä kevättalviuniltaan.

Suoraan sanottuna maaliskuu on ollut minulle raskain kuukausi pitkään aikaan. Helmikuun iloisen penkkarihumun jälkeen oli vain luettava (tai välteltävä lukemista) ja viimeiset kolme viikkoa ovat olleet kirjoituksia ja niiden välipäiviä. Lukuloma sujui vielä kohdallani kohtalaisen tuskattomasti, mutta kirjoitusten keskellä ahdisti ja tuntui, etten ikinä pääse ylioppilaaksi. Sanokaa minun sanoneen, kirjoitukset olisivat niin paljon mukavammat jos salista poistuttuaan voisi unohtaa siellä käyneensä. Itse jätän tietoisesti hyvän vastauksen piirteet lukematta, mutta omaa suoritusta tulee silti miettineeksi monta päivää jälkeenpäin. Samalla pitäisi sitten nollata aivot seuraavaa kertaa varten.

Nyt olen kuitenkin onnistuneesti selvinnyt kaikista kuuden tunnin istumisista ja juhlia päästään kesäkuussa viettämään. Vein kasan vanhoja lukiokirjoja pikkusiskolle ja heitin vanhat vihot ja kokeet paperinkeräykseen. (Muutamia harvoja esseitä ja kielten aineita säästin.) Se oli tämän tytön lukio siinä, 80 kurssia ja kuuden aineen kirjoitukset ovat nyt onnellisesti takanapäin.

Maaliskuussa en jaksanutkaan oppikirjojen lukemisen ohella paneutua romaanien lukemiseen sitten yhtään. Netflix oli paljon helpompi vaihtoehto ja suurimman osan ajasta löysin itseni ennemmin Frendien kuin romaanin parista. En muista koska viimeksi olen ollut näin pitkään lukematta, mutta kenties tauko teki ihan hyvää. Nyt on taas mukava fiilis kirjahyllyä katsoessa. Mitähän sitä seuraavaksi lukisi?

Pääsykoelukeminenkin pitää sitten joskus aloittaa (jahka tekee viimein sen yhteishaun ja lyö hakupaikat lukkoon ja tilaa kirjat), mutta välissä aion lomailla ja nauttia kaikesta mukavasta. Kirjoitukset vaikuttavat äidinkielen esseen alisuorittamista lukuun ottamatta myös menneen varsin mukavasti, joskaan en kaikkia alustavia tuloksia ole vielä saanut. Perjantaina sain myös tietää saaneeni kesätöitä, mikä helpotti ahdistusta huomattavasti. Koska syksyn mahdollisista opiskeluista ei ole vielä tietoa, on mukava tietää, että kesäksi on jotain tekemistä.

Huhtikuulle minulla ei ole sen kummempia lukusuunnitelmia, mutta haluaisin päästä takaisin lukemisen rutiiniin, sillä se on nimittäin kadonnut ja pahasti. Muuten suunnitelmissa on ainakin huomenna starttaava myöhäinen abiristeily Tukholmaan ja rentoutuminen ennen pääsykoelukemisen aloittamista. Muutama haaste on tekemättä ja yksi kirjapostaus rästissä, joten niiden merkeissä tavataan toivottavasti pian. 

Mitä teille kuuluu? Luitteko maaliskuussa hyviä kirjoja?

10 kommenttia:

 1. Onnea yo-kokeiden ja lukion selättämisestä ja kesätöistäkin! Olet kyllä rentoutumisen ansainnut, joten toivottavasti risteilyllä on hauskaa :) Oma maaliskuuni meni nenä kiinni kirjastonkirjoissa (sain suuren Montgomery-lukupuuskan), vaikka muutakin tekemistä epäilemättä olisi ollut. Toivottavasti loppukeväästäkin on aikaa nauttia kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Montgomery-puuska kuulostaa ihanalta, koskakohan voisi taas itse palata rakkaiden tyttökirjojen pariin... Viimeistään kesällä on sitten aikaa lukea. :)

   Poista
 2. Onnea lukion ja kokeiden selättämisestä! Nyt on aika nauttia ;)

  VastaaPoista
 3. Hurjasti onnea, nyt on lukio takana ja voit olla ylpeä itsestäsi! :) Maaliskuun lempikirja oli Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki, suosittelen todella paljon! Mulla on myös vähän koulukipuiluja, opinnäytetyötä pitäisi kirjoittaa ja haluaisin vaan maata kotona lukemassa kaikkea muuta :D Mutta ihanaa että aurinko on taas alkanut paistaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oi, Kudottujen kujien kaupunki on ihana! Itse luin teoksen alkuvuodesta ja se nousi suosikikseni Itärannan romaaneista. Tsemppiä opinnäytetyön kanssa painimiseen, onneksi kevät on tosiaan tullut. :)

   Poista
 4. Minä luin kyllä maaliskuussa hyviä kirjoja, mutta olen silti noin 4 kirjaa jäljessä lukuhaasteestani. Kirjoitin jopa maalsikuun koosteen, vaikken yleensä jaksa tehdä koosteita joka kuukausi.

  Ylioppilaskirjoitukset ovat tosi aikaavievä urakka, joten on ihan ymmärrettävää, ettei ehdi lukea kirjoja. Itse luin oppikirjojen vastapainona jotain kevyitä nuortendekkareita, mutta niitäkin aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan nyt olla lukuhaasteesta jäljessä... Onneksi on vielä aikaa kiriä. Ylioppilaskirjoitukset olivat aikamoinen rutistus, mutta onneksi ne ovat nyt ohi.

   Poista
 5. Vau, onnea kirjoitusten päättymisestä ja kesätöistä! Kesätöiden saaminenkin tuntuu nykyään olevan aivan mahdotonta :D Kirjoituksetkin ovat varsin ainutlaatuinen kokemus. Pääsykokeisiin meneminen tuntuu sen jälkeen hassulta, kun kaikkia pulloja ja purkkeja ei syynätä :D

  Nautiskele tosiaan elämästä nyt! Minun mielestäni yksi tai kaksi välivuotta lukion jälkeen eivät ole pahitteeksi, vaikka onhan se hienoa päästä opiskelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesätyöt ovat nykyään todella kiven alla. Itse pääsin viime kesän työpaikkaani uudelleen, mutta muuten ei varmaan olisi tärpännyt. Pullojen ja purkkien teippailu on kyllä aika ainutlaatuista hommaa. Tuntuu aika typerältä, tuskin se esim. Made in China nyt niin paljon edes enkun kokeessa hyödyttää :D

   Välivuosi ei varmastikaan ole pahasta, ja koska sisäänpääsystä ei ole takuuta niin onhan se ihan mahdollinenkin vaihtoehto :D Nähtäväksi jää, miten käy.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)