keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Alkuvuoden kirjaostoksia

Vuodenvaihteessa otin viime vuoden kirjaostokset laskettuani tavoitteekseni vähentää hankintojani. Olen onnistunut tavoitteessa vaihtelevasti, tammikuussa loistavasti, mutta siitä eteenpäin on ollut etupäässä alamäkeä. Jos pitäydyn samassa tahdissa tulen kuitenkin alittamaan viime vuoden hankintojen lukumäärän, mikä oli tavoitteeni. Seuravaaksi kuitenkin katsaus alkuvuoden kirjaostoksiin.

tammikuu
Marisha Pessl: Yönäytös

helmikuu
Khaled Hosseini: Leijapoika
Antti Holma: Järjestäjä
Kate Morton: Hylätty puutarha
Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut
Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa
Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias

maaliskuu
Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Riitta Mäkinen & Marja Engman: Naisten aika (lahja)
Juha Kuisma: Tupenrapinat: Idiomeja ajan uumenista (lahja)
Peter Hoeg: Susanin vaikutus (lahja)

huhtikuu
Cassandra Clare: Lady Midnight (The Dark Artifices, #1)
V.E. Schwab: A Gathering of Shadows (Shades of Magic, #2)
Jose Saramago: Lissabonin piirityksen kirjuri
Ruta Sepetys: Salt to the Sea
Elina Pitkäkangas: Kuura (Kuura, #1)
Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän (Kirjan ja ruusun päivänä kaupanpäälisiksi)
Ronja Salmi & Jani Nurminen: Onks noloo? (Kirjan ja ruusun päivänä kaupanpäälisiksi)
Arthur Conan Doyle: A Study in Scarlet
Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani
Virginia Woolf: A Room of One's Own

 
Kovinkaan maltillisissa määrissä ei siis pysytty. Muutama lahjakirja (minulla oli maaliskuussa synttärit) ja Kirjan ja ruusun päivän ilmaiskirja joukkoon eksyi, mutta muuten tyhjeni kukkaro tai lahjakortin saldo. Tällä hetkellä kiellän itseäni ostamasta kirjoja ennen kuin pääsykoerumba on saatettu päätökseen (enää kaksi viikkoa!), mutta sen jälkeen palkitsen itseni. Kirjojen tilaamista saa myöskin odotella, sillä vaikka käteisvaroja löytyy, tilillä ei liikoja rahoja ole. Kesä ja palkkapäivät tulevat onneksi korjaamaan tilanteen.

Onko sinun kirjahyllyysi tullut uusia asukkaita alkuvuodesta?

30 kommenttia:

 1. Itsekin yritän ostaa vähemmän kirjoja taloudellisista syistä, mutta joitain on tullut hankittua. Arvostelukappaleita on myöskin tullut. Olen myös tyytyväinen siitä, etten ole ostanut joitain heräteostoksia, joita olen kirjakaupassa pitkään pyöritellyt. Yritän muistuttaa sitä isoa pinkkaa soon-to-be-read -kirjoja, jotka odottavat kirjahyllyn reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heräteostoksia pitäisi minunkin vähentää, vaikka niitä tuosta kirjakasasta onkin vain varsin pieni osa. Soon-to-be-read -pino kuulostaa mukavalta! :)

   Poista
 2. Minäkin yritän pitää ostokset vähäisinä, mutta saas nähdä mikä on loppuvuoden saldo, kun innostun taas kesällä pyöräilemään kirppareille... Mutta tosi kiinnostavan oloisia kirjoja olet hankkinut! Ja muutaman tosi hyvän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää minäkin vähän pelkään kun on aikaa ja rahaa ostella kirjoja... :D Olen itsekin tyytyväinen ostoksiini, kun vaan joskus ehtisi lukemaan.

   Poista
 3. Jokin tauti tässä kirjapiireihin liittymisessä piilee, koska ei mene varmaan päivääkään, etten miettisi että minkä kirjan hankkisin seuraavaksi :D Yritän hillitä ostelua, sillä syksyllä on pari ulkomaan reissua tulossa joihin pitäisi säästää. Pitäisi alkaa kiertämään kirppareita ja divareita ostohimon iskiessä, niin säästyisi rahaa!

  Viime kuukausina hyllyyni on tullut Markus Zusakin The Book Thief, Lewis Carrollin Alice's adventures in Wonderland, J. R. R. Tolkienin The Hobbit, Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Takashi Hiraiden Kissavieras. Lisäksi ostan käytettynä jokusen kirjan piakkoin, 4 Murakamia, Lionel Shriverin Poikani Kevinin ja Caitlin Moranin How to be a womanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjapiireissä todellakin piilee jotain! Ennen blogiaikoja (tai booktuben katselu -aikoja) ostin kirjoja tosi harvoin, nyt lähes koko ajan... :D

   Kiinnostavia ostoksia! Poikani Kevin pitäisi minunkin lukea.

   Poista
 4. Haha, paljon kivoja hankintoja sulla näyttää olevan! :D Itse olen omaan hyllyyni löytänyt tämän vuoden aikana kirjat Puoliksi poissa, Tanskalainen tyttö, Kaspianin matka maailman ääriin sekä Sinä ja minä sitten joskus. Joku saattaa puuttua, mieleen ei vaan pulpahda just nyt :'D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja hankintoja sinullakin! Minäkin olisin varmaan unohtanut jotain, ellen kirjoittaisi hankintoja ylös. :D

   Poista
 5. Minun hyllyyni ovat tänä vuonna päätyneet vain Tommi Kinnusen Lopotti ja Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuvat, joten lompakko kiittää. Voi kuitenkin olla, että kunhan rahatilanne kohenee kesätöissä, kirjahyllyyn alkaa olla paljon tunkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vuoret kaikuivat on ainoa lukematon Hosseini hyllyssäni. Luin aikoinaan Leijapojan ja Tuhat loistavaa aurinkoa peräkkäin, ja tuntuu, että vieläkin parantelen särkynyttä sydäntäni :D Kinnusen Neljäntienristeyksen ostinkin juuri itselleni, se on ehdottomasti luettava pian, jotta pääsen Lopotinkin pariin.

   Kesätyörahoissa on todellakin puolensa, pitäisi ehkä yrittää pistää jotain säästöönkin tänä vuonna...

   Poista
 6. Pitäisi alkaa itsekin tehdä listaa kirjoista, joita on tullut ostettua (varmaan yllättyisin). Aivan kuin pelkäisin kirjojen katoavan maailmasta jos niitä ei hanki heti. Nyt pidän tiukkaa linjaa, että ennen uusia ostoksia pitää aina lukea tietty määrä vanhoja pois alta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pakotin itseni pitämään kirjaa ostoksista, jotta pysyisin kärryillä ja tajuaisin, kuinka nopeasti niitä ostan. :D Ehkä joskus pääsen sinun linjallesi, auttaisi varmasti vähentämään lukemattomien määrää hyllyssä.

   Poista
 7. Mahtava pino!

  Hmm, enpä muista, olenko tänä vuonna ostanut vielä yhtäkään kirjaa! Olen ollut melko aktiivinen kirjastonkäyttäjä koko alkuvuoden, noin viisikymmentä lainaa tälläkin hetkellä. Mutta luulen asian muuttuvan piakkoin, koska olen ollut nyt töissä ja menen koko kesäksi kesätöihinkin, joten lompakko on sitten vähän suurempi. Ja kesän loputtua varmaan reippaasti pienempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka lompakko valittaa, minä olen iloinen :D

   Täytyy nostaa hattua sinulle! Minä olen kyllä käyttänyt kirjastoa erittäin vähän, joten olen sentään saanut omia kirjoja luettuakin.

   Poista
 8. Hieno pino, ja ihailtavan monta olet siitä pinosta jo lukenutkin! Kunpa itsekin pääsisi joskus samaan, että kun ostaa kirjan, niin sen myös sitten samantien lukisi... Nykykäytännöllä kun ne kirjat jää sinne hyllyyn varmaan arviolta pariksi vuodeksi ennenkuin ne luen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan kirjoista olin kyllä jo lukenut ennen ostamista, ja ne piti vain saada omaan hyllyyn... :D Minullakin on monta jo vuosia lukemista odottanutta teosta hyllyssä.

   Poista
 9. Onnea pääsykokeisiin ja hieno idea kirjata kirjaostokset ylös. Itseltäni lähtee kirjahankinnat usein "käsistä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ensi vuonna voisi kokeilla jos uskaltaisi pistää hinnatkin ylös... :D Tuttu tunne täälläkin.

   Poista
 10. Hei mihin haet? Jos haet kirjallisuutta, niin pääsykokeissa nähdään, joten elä säikähdä, jos pirteä polkkatukkainen tyttö moikkaa sinua ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjallisuutta Helsinkiin ja Turkuun. Jos törmätään lupaan olla pelästymättä (ainakaan paljoa :D).

   Poista
  2. Molemmissa nähdään! Tosin käyn Tampereella ensi perjantaina tekemässä yhden kokeen ^^ Hiukka pelottaa, kun tuntuu ettei mitään ole jäänyt päähän >< johdatus kirjallisuusanalyysiin on ollut haasteellinen kun en saa yhdistettyä annettua termiä siihen, mistä kirjallisuudentutkimuksen suunnasta se on tullut!

   Poista
  3. Samat pelot täälläkin... :D Siellä siis tavataan.

   Poista
 11. Hyvä tietää etten ole ainut kirjojen hamstraaja ja en edes uskalla pitään tilastoa ostetuista! Enimmäkseen käyn kuitenkin kirpputoreilla hyllyn täytettä haalimassa, joten lompakkokin on tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole aikaisemmin uskaltanut, mutta tänä vuonna ajattelin ihan itseäni herätelläkseni ryhtyä tuumasta toimeen. Kirpparilöydöt ovat parhaita!

   Poista
 12. Omaan kirjahyllyyn on tullut ostettua koulun kirpputorilta pari Agatha Christien kirjaa, Jane Austenin Kasvattitytöntarina, jonka tosin jo luin alkuvuodesta. Ostin myöskin Tuulen viemää, jonka lukemisesta nautin kovasti. Lisäksi ostin myös Suomalaisesta krijakaupasta Valtaistuinpelin, jota en ole vielä oikein kunnolla päässyt aloittamaan. Sitä on nimittäin jarruttanut se, etten ole varma onko se turhan karmiva :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia kirjalöytöjä! Jane Austen ja Tuulen viemää. ♥ Valtaistuinpeli ei ole kirjallisuuden kauneimmaista ja siloitellummasta päästä, joten pienellä varauksella tosiaan kannattaa lukea. Itse en ole mitenkään traumatisoitunut, ennemminkin kirja on karaissut. :D

   Poista
 13. Mikä helpotus kun näkee sinun kirjapinosi.. Tosin itselläni se taitaa olla vielä suurempi. Hyvin onnistui siis ostolakko.. krhm. :D Lompakko on kyllä itkenyt sen jälkeen kun kirjapiireihin eksyin. Tälläkin hetkellä olis monen monta kirjaa jotka haluaisin tilata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjapiireissä on oikeasti joku tauti :D Minä olen ostolakkoa kokeillut useammankin kerran, mutta se ei vain toimi.

   Poista
 14. Oi mikä kirja pino ja muutama tosi hyväkin kirja joukossa. :) Tulee melkein himo hamstrata omaan hyllyyn lisää kirjoja. Hylly pullistelee lukemattomia ja olen nyt pidättäytynyt ostamasta lisää. Mitä nyt viime viikolla ostin Kingin Tervetuloa Joylandiin ja Samuel Björkin uuden Minä matkustan yksin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin täytyisi varmaan yrittää hillitä tahtia... :D Mutta ei tunnu onnistuvan. Kingiltä olen lukenut vain Carrien enkä oikein uskalla säikkynä tarttua herran muuhun tuotantoon. :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)