lauantai 7. tammikuuta 2017

Joulukuun kooste

Hyvää uutta vuotta! Vuotta 2017 on eletty jo viikko, mutta palataan vielä hetkeksi joulukuun tunnelmiin.

Joulukuun alku oli osaltani varsinaista hullunmyllyä. Syyslukukauden päättyessä riitti esseitä ja tenttejä, hoidettavia velvollisuuksi, pikkujouluja ja muita rientoja. Kalenteri näytti hirmuiselta ja epäilin jo josko kaikesta selviäisin, mutta selvisinpähän kuitenkin. Opintopisteitä on kertynyt rekisteriin mukavasti ja vieläpä hyvin arvosanoin.

Lomailu on sujunut (ja sujuu edelleen, vielä yksi lomapäivä jäljellä) rauhallisissa merkeissä. Olen nähnyt kavereita, lukenut kirjoja, katsonut Skamia (AH), valvonut aivan liian myöhään, ollut monta päivää tekemättä mitään, pelannut lautapelejä, soittanut sellon ollessa lähettyvillä (eli ei kovin usein), käynyt pulkkamäessä, matkustanut Rovaniemelle ja takaisin, syönyt karkkia ja kuunnellut musiikkia. Turussa olen ollut vain viettämässä joulua mummolassa ja käynyt pikaisesti kääntymässä kotona, eli  muutamaan viikkoon en ole nähnyt Ylioppilaskylää. Huomenna edessä on paluu Turkuun ja arkeen, ja vaikka loikoilu houkuttelisi, on mukava päästä taas Turku-eloon kiinni.joulukuun luetut 

Eino Leino: Helkavirsiä I
Melina Marchetta: Looking for Alibrandi
Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu
Victoria Schwab: This Savage Song (Monsters of Verity, #1)
Tuula-Liina Varis: Huvila
John Steinbeck: Eedenistä itään

Yhteensä: 6 kirjaa / 1940 sivua

-neljä omasta hyllystä / kaksi kirjastolainaa
-kolme kotimaista
-neljä suomeksi luettua / kaksi englanniksi

Joulukuussa kurssilukemistot väheninvät ja pääsin viimein lukemaan jotain ihan muuta. Joululomalla ei tullut luettua niin paljon kuin toivoin, mutta ihan mukavasti kuitenkin.  

Helkavirsiä I tuli luettua tenttiin kiireessä, mutta nautin lukemastani ja haluaisin palata teoksen pariin ajan kanssa. Looking for Alibrandi ei ollut suosikkini Marchettalta, mutta nopealukuinen ja ihan kiva nuortenkirja kyseessä kuitenkin on. Mukkan Maa on syntinen laulu ei kuulunut opintojen puolesta luettaviin teoksiin, mutta kiinnostus kuitenkin heräsi proosan analyysikurssilla. En lumoutunut lukemastani, mutta Mukka kiinnostaa edelleen kirjailijana.

Victoria Schwabin This Savage Song on varmaankin suosikkini joulukuun luetuista. Upea ja omaperäinen maailma, kiinnostava idea, vauhdikas juoni ja tiettyjen kliseiden välttäminen saivat minut ihastumaan ja odotan innolla toista osaa. Tuula-Liina Huvila taas ei herättänyt suuria tunteita suuntaan taikka toiseen, mutta kirjassa vilahtavat Turun maisemat ja kirjallisuustieteen opiskelu ilahduttivat. Vuoden viimeiseksi kirjaksi jäi joululahjaksi saamani (ja toivomani) Steinbeckin Eedenistä itään. Lukukokemuksena teos oli ajoittain puuduttava ja teemoiltaan hyvin raskas, mutta kuitenkin hieno romaani.

Junalukemiseni (edelleen kesken) loman alussa.


Se siitä! Palailen lähipäivinä vielä vuoden 2016 koosteen ja vuoden 2017 lukusuunnitelmien kanssa.

10 kommenttia:

 1. Mukavaa lukuvuotta 2017! Ja hyvää opiskelujen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa lukuvuotta myös sinulle! :)

   Poista
 2. Oi Skam!❤ Täällä toinen, jonka loma on kulunut sen parissa ��

  VastaaPoista
 3. Hyvää tätä vuotta! <3
  Pakko vissiin itsekin ottaa selvää tuosta Skamista kun tuntuu, että kaikki ympärillä sitä hehkuttavat :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! <3 Skamia suosittelen lämpimästi, ihan syystäkin hehkutettu sarja!

   Poista
 4. Minulla kului joulukuussa enemmän aikaa shoppailuun kuin lukemiseen, mutta nyt on hyvä lukuvire päällä (ja tili tyhjä heh heh)...

  Toivotan intoa opiskeluun ja harrastuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa kutakin siis :D

   Kiitos, mukavaa alkanutta vuotta sinulle! :)

   Poista
 5. Mukavaa alkanutta vuotta! Siilin Eleganssi pitäisi itsekin lukea :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Ehkäpä minäkin saan joskus Siilin eleganssin loppuun...

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)